sábado, 27 de mayo de 2017

SPANISH BRASS



APRENEM AMB LA MÚSICA?
CLARA GARCÍA FENOLLOSA - 27/05/2017


Spanish Brass. Breu recorregut didàctic desde Rossini passant per Stravinski, Bach, Strauss sense obidar al gran Nino Rota. 7 i 8 de març del 2017 al centre civic avinguda Blasco Ibáñez, Massalfassar. La sala de gom a gom.
El passat mes de març va tenir lloc un dels esdeveniments més esperats de la contornà: l’espectacle pedagògic i didàctic brass brass brass. Un espectacle dirigit al públic més jove. En aquest projecte, l’equip va comptar amb l’ajuda de la coreografia de MªCarmen Griñán, Salut Blasco i Toni Jodar, la il·luminació de Marc Trullás, i amb Inmaculada Palop, per a fer la guia didàctica. Aquest va ser acollit al auditori de la localitat durant un cap de setmana. La iniciativa va ser impulsada per la Societat Musical de Massalfassar com a celebració del mes de Santa Cecilia.

Pels qui no conegueu aquest grup de metall, Spanish Brass és un dels quintets més dinàmics i consolidats del panorama musical espanyol. A més d’haver participat en alguns dels festivals més importants de musica i de realitzar gires per tot el món, va tocar a la gala dels premis Princep d’Astúries l’any 1995. Aquest grup queda format per  Carlos Benetó Grau amb la trompeta, Juanjo Serna Salvador amb la trompeta, Manolo Pérez Ortega amb la trompa, Indalecio Bonet Manrique amb el trombó i Sergio Finca Quirós amb la tuba. Tots aquests són actualment professors de Berklee College of Music a València.

Però, com va estar l’esdeveniment? El repertori va ser genial, van decidir fer un breu recorregut sobre la historia de la musica passant per varietat de compositors (Rossini, Stravinski, Back, Strauss, Nino Rota...). L’inici d’aquest va ser espontani i inesperat, el que va fer que tots connectarem a l’instant amb la seua musica. A més, el fet de semblar propers i integrats amb el propi públic va fer que tot siguera més familiar. Cal destacar un aspecte bàsic,  el simple fet de parlar la pròpia llengua de la localitat va fer que tot siguera més dinàmic i breu.

Aleshores, ¿potser conectem millor amb la musica quan ens sentim còmodes i dins del nostre entorn? Pot ser hauríem de plantejar-nos-ho...no sols ens hem de fixar amb la procedència de la musica, pot ser tenim bona música més a prop del que creguem...





Ací us deixem l'enllaç d'aquest quintet fantàstic, no dubteu en passar-se per la seua web: http://spanishbrass.com/inicio/

No hay comentarios:

Publicar un comentario