miércoles, 31 de mayo de 2017

CONCERT DE SAXOS, PER A SAXOS?


Concert de quartet de saxos amb repertori de Michael Nyman, Pepito Ros, Guillermo Lago i Joaquín Turina interpretat pels membres de PÚRPURA PANSA a Puçol el passat 28 d'abril a les 22.30 hores.

El concert del qual anem a parlar és el primer d'una sèrie de tres concerts que giren al voltant d'una masterclass, organitzada pel mateix quartet i per marques com accesoris Bambú, motxilles Bags, InstrumentoMania … i amb patrocinadors com Canyes D’Addarío, el Ajuntament de Puçol... i amb invitats saxofonistes com Johan van Der Linden i David Pons.
És doncs el concert que dóna l'inici a tres dies de classes; interpretat pels mestres i components de Púrpura Pansa: Manuel A. Romero, Juanlu Gozálvez, Héctor Andrés i Javier Teruel. El concert fou a l'auditori de Puçol situat al mateix centre cultural on se celebrava la masterclass. Encara que estigués dins d'un cicle educatiu, el concert era per a tot públic, amb la possibilitat de fer algun donatiu, i per descomptat, per a tots els alumnes que s'havien apuntat a les classes, per a ells era totalment gratuït. El concert començava a les 20.30 h una bona hora després del sopar, encara que hi hagué 15 min. de retràs per un problema tècnic.

Púrpura Pansa és en l’actualitat, un dels quartets de saxòfons amb més projecció del panorama musical espanyol. Inicien la seva activitat a finals de 2009 i després de diversos anys de trajectòria professional presenten el seu primer CD UNUA (2012). Continuant amb la seva consolidació artística presenten en 2014 el seu segon treball sota el títol de SAXOFONÍA.
En el repertori aposten per la interpretació d’obres de nova creació, treballant amb compositors de reconegut prestigi com Andrés Valero-Castells, José Ignacio Blesa Llull, Antón Alcalde, entre d’altres.
Al saxo Baríton: Javier Teruel, al saxo Tenor; Héctor Andrés, al saxo Alt: Juanlu Gozálvez i al saxo Soprano: Manuel A. Romero.

El concert estigué format per dues parts amb dues peces cadascuna, la primera part inicia amb Songs for Tony de Michael Nyman, un peça breu i intensa que et deixa en tensió i ganes d'escoltar més, perfecta per anar fent boca.
La segona peça és Passagi, de Pepito Ros, que consta de tres moviments: I Amarna, II Invocazione i III Bugarka. Entre la breu introducció al concert i les dues peces, la primera part té una durada de menys de 20 min. Entre parts, 5 min. de descans per anar al bany o on siga necessari, també pots abandonar el recinte.
La segona part composta primerament per La oración del torero de Joaquín Turina, arranjament fet pel mestre convidat Johan van der Linden; i per les Ciutats de Guillermo Lago, una peça que arreplega sis moviments que representen les sis ciutats més significatives per al compositor: Montevideo(Uruguai), Còrdova(Espanya), Köln(Alemanya), Tòquio(Japó), Sarajevo(Bòsnia) i Addis Abeba(Etiòpia). Tota aquesta segona part serà un poc més llarga amb una durada de poc més de mitja hora.

Bé i ara l'hora de la veritat, que tal ho feren? Doncs la veritat és que l'actuació fou impressionant i la professionalitat en la qual treballen i duen els projectes a terme és d'admirar, també és cert que no és la primera vegada que els veig actuar i ja sé com són a l'escenari, però aquest concert, a part de la interpretació, la posada en escena fou molt bona (il·luminació, vestuari), cal dir que he vist millors concerts que aquest però fou un molt bon concert, inclús ens deleitaren amb un bis.

Tinc els seus dos discs i els tinc cremats d'escoltar, però no tenen res que veure quan surten a escena i els veus en directe, la seua musica no es dificil i no tens per que ser un expert o ser music, cualsevol pot disfrutar, es per això que ús sugerisc que al pròxim concert us animeu a anar a escoltar-los.

A continuació us deixe l'enllaç de la seua web i diversos vídeos del concert!

Advertisc que enganxen!!

La oración del torero


Passagi



No hay comentarios:

Publicar un comentario